Omgeving en attracties

In Inverness: Het historisch centrum, Fort Cooper State Park en het Whispering Pines Park voor zelf te sporten, zeer zeker voor “trails”te (hard) lopen.  2 Golfbanen en nog veel meer in de directe omgeving.
In Inverness een scala van restaurants.

Op maar een half uurtje rijden van Inverness ligt de stad Ocala met moderne winkelcentra – een echte Mall; De Paddock Mall – en veel goede restaurants. De omgeving van Ocala is wereldberoemd om zijn paardenfokkerij en vindt u het thema park Silver Springs State Park.

Tevens op een half uur rijden, ligt Homosassa met Homosassa Springs Wildlife State Park en Crystal River met Crystal River Preserve State Park beide aan de Mexicaanse golf. Dunellon aan de Rainbow River met Rainbow Springs State Park. Crystal River en Dunnellon beide mogelijkheden voor te kajakken.

Stranden; Crystal River fijn rustig strand. Toiletten, douches en veilig voor kinderen. En werkelijk een fantastische zonsondergang.  Meer naar het zuiden, de grote stranden, Clearwater Beach met zijn mooie witte en brede stand. Naar het oosten Daytona Beach, met de auto op het strand.

Flea markets; Homosassa (Howards) – Ocala (Marion market) – Webster

Ten westen van Inverness, The Villages . Groot gebied voor lifestyle 50+ Noord Amerikanen verhuizen hier graag naar toe. 3 Grote gebieden met elk een centrum (plein) met veel vertier, eind van de middag live muziek. Goede restaurants en gezellige bars.

Naar het zuiden in en om Orlando vindt u de grote pretparken zoals Disney WorldEpcot CentreSea WorldUniversal Studio’s.
Niet te vergeten de grote en bekende shopping centers Premium  outlets, de grote Florida Mall en de fraaie Millenia Mall.

Iets ten noordoosten van Tampa  is Busch Gardens, een themapark gebaseerd op de steppevlakten in Afrika met de daarbij behorende diersoorten. Aansluitend kunt u de brouwerij van Budweiser – eigenaar van dit park – gratis bezoeken.
Bij Tampa tevens; Premium outlets en de luxe International Plaza.

Naar het oosten is het ongeveer twee uur rijden naar Kennedy Space Center. zie Kennedy Space Centeren NASA 

Waar ligt;    Inverness, plaats in Florida