Omgeving en attracties

In Inverness; het historisch centrum, Fort Cooper State Park en het Whispering Pines Park voor zelf te sporten, zeer zeker voor “trails”te (hard) lopen.

Op maar een half uurtje rijden van Inverness ligt de stad Ocala met moderne winkelcentra – een echte Mall; De Paddock Mall – en veel goede restaurants. De omgeving van Ocala is wereldberoemd om zijn paardenfokkerij en vindt u het thema park Silver Springs State Park.

Tevens op een half uur rijden, ligt Homosassa met Homosassa Springs Wildlife State Park en Crystal River met Crystal River Preserve State Park beide aan de Mexicaanse golf. Dunellon aan de Rainbow River met Rainbow Springs State Park. Crystal River en Dunnellon beide mogelijkheden voor te kajakken.

Flea markets; Homosassa (Howards) – Ocala (Marion market) – Webster

Naar het zuiden in en om Orlando (op ruim een uur rijden) vindt u de grote pretparken zoals Disney WorldEpcot CentreSea WorldUniversal Studio’s.
Niet te vergeten de grote en bekende shopping centers Premium  outlets, de grote Florida Mall en de fraaie Millenia Mall.

Iets ten noordoosten van Tampa (tevens op ruim een uur rijden) is Busch Gardens, een themapark gebaseerd op de steppevlakten in Afrika met de daarbij behorende diersoorten. Aansluitend kunt u de brouwerij van Budweiser – eigenaar van dit park – gratis bezoeken.
Bij Tampa tevens; Premium outlets en de luxe International Plaza.

Naar het oosten is het ongeveer twee uur rijden naar Kennedy Space Center. zie Kennedy Space Centeren NASA